25/2/11

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ
ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

300 μετανάστες βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 25/1 ζητώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών χωρίς προϋποθέσεις. Πάνω από ένα μήνα Ιρανοί και Παλαιστίνιοι μετανάστες στο Πολυτεχνείο και Αφγανοί στα Προπύλαια κάνουν απεργία πείνας ζητώντας άσυλο. Αυτό το οριακό μέσο πάλης, διαφωτίζει για τις οριακές συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων.
Αφού η κυρίαρχη πολιτική τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποίησε τους μετανάστες με φτηνή και συχνά ανασφάλιστη εργασία για τα μεγάλα έργα, για τις οικοδομές, για τις αγροτικές και οικιακές δουλειές, τώρα θέλει να τους ξεφορτωθεί χωρίς να αναγνωρίζει τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις της. Σαν στημένες λεμονόκουπες μετανάστες, που το 2010 δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν τα 150 ένσημα, χάνουν το δικαίωμα παραμονής, μετατρέπονται σε παράνομους και τους περιμένει η απέλαση. Πολιτικοί πρόσφυγες εμπαίζονται και οι αιτήσεις τους για πολιτικό άσυλο δεν εξετάζονται.
Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε την αδράνεια και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας απέναντι στο πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης, τους μετανάστες της, που σε συνθήκες σκλαβιάς χωρίς πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα είναι ανήμπορο να διεκδικήσει τα εργατικά του δικαιώματα.
Απαιτείται να αντιστραφεί ο αυξανόμενος συντηρητισμός της κοινωνίας και της ρατσιστικής κατρακύλας που σιγοντάρεται από τα Μ.Μ.Ε. σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια ενάντια και στα δικαιώματα των μεταναστών και στο πανεπιστημιακό άσυλο.
Η αντεργατική-αντικοινωνική επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας ξετυλίγεται μαζί με την επίθεση στους μετανάστες. Είναι κομμάτι της πολιτικής, αλλά και της προπαγάνδας όλων όσων στηρίζουν το σύστημα, που για τα δεινά των δημόσιων οικονομικών, για την ανεργία, για την εγκατάλειψη των δημόσιων χώρων, την αύξηση της εγκληματικότητας θέλουν να μας πείσουν ότι φταίνε οι μετανάστες και να δεχτούμε να αποτελέσουν τα κατεξοχήν εξιλαστήρια θύματα. Μια πρωτοφανούς έκτασης ρατσιστική επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στους μετανάστες είναι σε εξέλιξη.
Φράχτης στον Έβρο, πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις, φυλακίσεις, κέντρα κράτησης μεταναστών με άθλιες συνθήκες, νόμοι που καθιστούν απαγορευτική τη νομιμοποίηση των μεταναστών και την μετακίνησή τους στις χώρες της Ευρ. Ένωσης, επαναπροωθήσεις, μη εξέταση των αιτήσεων πολιτικού ασύλου είναι πλέον η πολιτική στη χώρα του Ξένιου Δία.

Η ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής του μνημονίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συνεργατών της, του ρατσιστικού ΛΑ.Ο.Σ και της Ν.Δ., της Ε.Κ.Τ., του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., προϋποθέτει τον μαζικό αγώνα όλων των εργαζομένων, την ενότητα ελλήνων και ξένων εργατών.
 Σεβασμός στα δικαιώματα των μεταναστών στη δουλειά και στην παραμονή.
 Να μην περάσουν τα απάνθρωπα σχέδια για τείχος, στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις, φυλακίσεις κλπ. Απελευθέρωση της εξόδου από την χώρα χιλιάδων μεταναστών εφόσον το επιθυμούν και νομιμοποίηση των υπολοίπων. Ιατροφαρμακευτική φροντίδα, περίθαλψη, σίτιση, στέγαση, επίδομα διαβίωσης, διερμηνεία και δωρεάν νομική υποστήριξη.
 Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Όχι στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και στην τρομοκρατία του κεφαλαίου.
 Ανατροπή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη μετανάστευση και το Άσυλο. Να καταργηθεί το απαράδεκτο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ, η Συνθήκη Σένγκεν και ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ.
 Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και δικαίωμα μετακίνησης στην ΕΕ σε όσους μετανάστες το επιθυμούν. Κατάργηση του συνοριακού σώματος FRONTEX.
 Αποφασιστικό χτύπημα του φαινομένου της σωματεμπορίας της βιομηχανίας του sex, του λεγόμενου trafficking.
 Πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες – θύματα του ιμπεριαλισμού. Κάθε άνθρωπος που διώκεται και κινδυνεύει στη χώρα του δικαιούται και πρέπει να λαμβάνει άσυλο.
 Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, να σπάσει ο φαύλος κύκλος παρανομία – εξαθλίωση – παρανομία. Ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων με πλήρη κοινωνικά – πολιτικά – εργασιακά δικαιώματα. Να απλοποιηθεί και να διευρυνθεί χρονικά η απόκτηση άδειας παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, χωρίς τα απαράδεκτα χαράτσια που βαρύνουν τους μετανάστες. Δικαίωμα επιλογής της ελληνικής ιθαγένειας, χωρίς απώλεια της ιθαγένειας της χώρας προέλευσης. Δικαίωμα ιθαγένειας σε όλα τα παιδία των μεταναστών τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Αυτόματη απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στους 200.000 μετανάστες της λεγόμενης δεύτερης γενιάς, στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας.
 Κατοχύρωση όλων των κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών (μαζί και των θρησκευτικών) δικαιωμάτων για όλους τους μετανάστες. Πολιτικά δικαιώματα και δικαίωμα ψήφου σε όλες τις εκλογές. Βοήθεια στην εκπαίδευση, τάξεις υποδοχής και γλώσσας για μαθητές και ενήλικες, προγράμματα εκμάθησης της μητρικής τους γλώσσας και της ιστορίας των λαών τους. Δικαίωμα για Λατρευτικούς χώρους και κοιμητήρια για τις θρησκείες που δεν διαθέτουν.
 Άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων από όλες τις χώρες, όπου ασκούν καθήκοντα στρατού κατοχής. Άμεση μεγάλη περικοπή των εξοπλιστικών δαπανών. Διάθεση των κερδισμένων κονδυλίων για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών στον τόπο μας.-

25/2/2011