21/6/11

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 14/6 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ


Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας που καταθέτει η κυβέρνηση, σε συνέχεια των προηγούμενων μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, που έχει υπογράψει με την τρόικα (Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ε.,Κ.Τ.), καταστρέφουν τη ζωή εργαζόμενων, άνεργων, συνταξιούχων και νέων, ενώ υπονομεύουν το μέλλον μας. Όλα αυτά στο όνομα της κρίσης, της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και της μείωσης του ελλείμματος. Στην πραγματικότητα, όμως, για να εξυπηρετηθούν οι τραπεζίτες, το κεφάλαιο και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.
Αυτή η πολιτική πρέπει να πάρει τέλος. Ο δρόμος τους δεν είναι μονόδρομος, είναι αδιέξοδο. Από αυτά τα κυβερνητικά μέτρα οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι, οι πλούσιοι πλουσιότεροι και το χρέος και τα ελλείμματα ακόμα μεγαλύτερα και οδηγούν εμάς σε εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους απεργιακούς αγώνες των εργαζόμενων, στους συγκεντρωμένους στις πλατείες και σε κάθε κινητοποίηση που απαιτεί να μην περάσουν τα μέτρα, να ανατραπεί αυτή η πολιτική και όσοι την υλοποιούν και την στηρίζουν. Ζητάμε να μην εφαρμοστούν τα μνημόνια και να μην περάσει το πρόγραμμα σταθερότητας και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
Κλείνουμε το Δήμο στις 15/6 σε ένδειξη ελάχιστης συμπαράστασης στους εργαζόμενους που απεργούν και διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της.

Το παραπάνω ψήφισμα ενάντια στο προτεινόμενο από την κυβέρνηση μεσοπρόθεσμο πρόγραμμακ ατατέθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβούλιου της Τρίτης 14/6 από την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βϋρωνα.

Το ψήφισμα καταψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο με τις ψήφους της παράταξης της δημ. εξουσίας και τις ψήφους της παράταξης του κ. Πάλμου (που σημειωτέον δεν πρότεινε και κάποιο άλλο ψήφισμα για αυτό το θέμα, ούτε έκανε προτάσεις για τροποποιήσεις). Το ψήφισμα εκτός από την Αριστερή Παρέμβαση υπερψήφισαν και οι 2 δημοτικοί σύμβουλοι της Στάσης Βύρωνα.