10/10/11

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ

Στο δημ. συμβούλιο της 10/10/2011 η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα κατέθεσε την παρακάτω πρόταση ψηφίσματος:

Προς την
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κα Αλιφραγκή



ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αντιμετωπίζουμε και στο Βύρωνα, όπως και σε όλες τις περιοχές της χώρας τα αποτελέσματα της πολιτικής και των μέτρων που εφαρμόζουν η κυβέρνηση-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ. στο όνομα της αντιμετώπισης του δημόσιου ελλείμματος και του δημόσιου χρέους. Διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο αυτά δεν αντιμετωπίζονται, αλλά και ότι ο λαός μας βυθίζεται στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, ενώ η οικονομική εξουσία συνεχίζει πανίσχυρη τις απαιτήσεις της για περισσότερα προνόμια.
Μαζί με τα μέτρα για μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση θέσεων εργασίας και συλλογικών συμβάσεων, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου είναι και η αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων.
Τα χαράτσια για τα ακίνητα που προγραμματίζουν να εισπράττουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αποτελούν ένα επαχθή κεφαλικό φόρο, που γίνεται αβάσταχτος για το λαό. Ο τρόπος είσπραξης του μέσω των λογ/σμων της ΔΕΗ αποτελεί εκβιασμό αποβλέποντας να στερήσει τον 21ο αιώνα το ρεύμα από όσους δεν έχουν να πληρώσουν και αυτό τον επιπλέον φόρο.

Θεωρούμε ανάλγητη αυτή την κυβερνητική απόφαση και απαιτούμε την ανάκληση της. Δεν μπορεί το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας να μετατρέπεται σε είδος πολυτελείας και να ανοίγει ο δρόμος για να γυρίσουμε σε τριτοκοσμικές καταστάσεις με σπίτια χωρίς ηλεκτρικό.

Σαν δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα θα στηρίξουμε τους κατοίκους μας να μπορούν να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ανεξάρτητα αν μπορούν ή όχι να πληρώσουν αυτό το φόρο. Θα σταθούμε δίπλα στους αγώνες των κατοίκων, των σωματείων, των πρωτοβουλιών, των επιτροπών αγώνα, των λαϊκών συνελεύσεων και των φορέων της πόλης μας που συλλογικά και οργανωμένα δρουν στη κατεύθυνση της μη πληρωμής των χαρατσιών.
10/10/2011
Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα


Τζιορτζιώτης Σταύρος