28/1/09

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27/1/2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΥΡΩΝΑ


Καταδικάζουμε τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την ισραηλινή επίθεση με όλα τα μέσα ενάντια σε άμαχους και ιδιαίτερα σε παιδιά.

Το Ισραήλ χρόνια τώρα θέλει να εξουθενώσει τον παλαιστινιακό λαό και να πνίξει τον αγώνα του για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος. Επιβάλλει περικύκλωση, αποκλεισμό και κατακερματισμό των παλαιστινιακών εδαφών, καταστροφή των υποδομών, προβαίνει σε συνεχείς δολοφονικές στρατιωτικές επιθέσεις, κάνει εποικισμούς σε κατεχόμενα εδάφη, κατασκευάζει τείχη. Αποτέλεσμα είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, η πείνα, η ανεργία που συνδυάζονται χρόνια τώρα με την καταστολή, τα τανκς, τις δολοφονίες αμάχων και τις πυκνές φονικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραηλινού κράτους.

Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό με τη συμμετοχή στη συγκέντρωση νοσηλευτικού υλικού και τροφίμων. Αλλά ξέρουμε ότι δεν αρκεί μόνο η παροχή βοήθειας στους Παλαιστίνιους μετά από κάθε σφαγή. Η νέα σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας επιτάσσει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα ενάντια στο Ισραήλ ώστε να σταματήσει η δολοφονική επιθετικότητά του.

Απαιτείται να σταματήσει κάθε είδους συνεργασία και υποστήριξη του Ισραήλ όσο συνεχίζει αυτή την πολιτική. Να ακυρωθούν οι στρατιωτικές και κρατικές συμφωνίες μαζί του. Να μη φύγουν από ελληνικά λιμάνια φορτία στρατιωτικών προμηθειών για το Ισραήλ.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα για :
 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ
 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, ΕΝΙΑΙΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

27/1/2009