28/1/09

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27/1/2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΥΡΩΝΑ


Εμείς, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα, κάτοικοι του αστικού κέντρου, σεβόμαστε το μόχθο και τον αγώνα του Έλληνα αγρότη και κατανοούμε τα προβλήματά του, είτε έχοντας τις ρίζες μας στην ελληνική επαρχία, είτε όχι.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του που διεκδικεί : απορρόφηση της απούλητης παραγωγής, ικανοποιητικές τιμές στα προϊόντα, προστασία του εισοδήματός του, που μειώνεται συνεχώς, μείωση του κόστους παραγωγής, αποζημιώσεις για καταστροφές, πάγωμα χρεών και χαμηλότοκη δανειοδότηση από την ΑΤΕ, κατάργηση του ΦΠΑ, ανθρώπινες συντάξεις, ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών ζωής στο χωριό.

Υποκινητής των αγροτικών κινητοποιήσεων είναι τα προβλήματα που γεννά η αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που επιμένουν να εφαρμόζουν μέτρα σε όφελος των πολυεθνικών εταιρειών και των βιομηχανιών τροφίμων. Μέτρα που οδηγούν τελικά σε αύξηση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες και σε εξευτελιστικές τιμές πώλησης των προϊόντων τους από το χωράφι, τιμές που όμως δεκαπλασιάζονται για τον εργαζόμενο καταναλωτή στο ράφι.

Απαιτείται να σταματήσει το ξεκλήρισμα της αγροτιάς και άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

27/1/2009