23/3/10

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΤΟΜΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τη Δευτέρα 22/3/2010 έγινε ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τα κυβερνητικά μέτρα, με αίτημα της Ενωτικής Πανβυρωνιώτικης Κίνησης. Στη συζήτηση, πήραν το λόγο εκπρόσωποι μαζικών φορέων και πολιτικών οργανώσεων.
Στην ψηφοφορία στο τέλος της συνεδρίασης οι παρατάξεις Εποχή Δημιουργίας του κ. Χαρδαλιά, Ανάπτυξη-Προοπτική κ. Κόνσουλα και Ενωτική Πανβυρωνιώτικη Κίνηση του κ. Πάλμου δήλωσαν αποχή ταυτιζόμενες.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ η Ενωτική κάλεσε η ίδια το δημ. συμβούλιο, δεν κατέθεσε κανένα ψήφισμα στο τέλος της συνεδρίασης, αλλά εξάντλησε την παρέμβασή της μόνο στις ομιλίες. Η αποχή της έδωσε άλλοθι και στους συμβούλους των άλλων δημοτικών παρατάξεων (που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.) να κάνουν και αυτές αποχή και να μην τοποθετηθούν με την ψήφο τους.
Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα κατέθεσε ψήφισμα καλώντας όλες τις αριστερές δημ. παρατάξεις για κοινή συνδιαμόρφωσή του και ενωτική στήριξή του, διαδικασία που η Ενωτική Πανβρυρωνιώτικη Κίνηση δεν αποδέχτηκε. Καλέσαμε για στήριξη και τους συμβούλους των άλλων δημοτικών παρατάξεων που δηλώνουν ότι διαφωνούν με τα μέτρα θεωρώντας τα άδικα. Τελικά το ψήφισμα ψήφισε ο κ. Σταθόπουλος (παράταξη Στάση Βύρωνα) με την προσθήκη να κατατεθεί ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου και ο κ. Δάρρας (δημοτικός σύμβουλος της παράταξη Ανάπτυξη-Προοπτική).


ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣΤο δημοτικό συμβούλιο του Βύρωνα εκτιμά ότι τα όσα προβλέπονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν μαζί με το ΛΑΟΣ στη βουλή, έχοντας και την ουσιαστική συναίνεση και στήριξη της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν βαθιές αντεργατικές, αντιλαϊκές και τελικά αντικοινωνικές τομές. Τομές που υλοποιούνται με σειρά νόμων για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, την εξάπλωση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων, την παιδεία, κ.α..

Στο όνομα της κρίσης, του δημόσιου ελλείμματος και του δημόσιου χρέους προσπαθούν υλοποιώντας τις βλέψεις των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλέμπορων και τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών να επιφέρουν απόλυτη εξαθλίωση των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, της νεολαίας.

Τα μέτρα είναι βαθιά ταξικά και αφορούν όλους και όχι μια μερίδα εργαζόμενων. Η αύξηση του Φ.Π.Α. σε όλα τα είδη, ακόμα και στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, η αύξηση του φόρου στα καύσιμα, το πάγωμα των συντάξεων, η κατάργηση του αφορολόγητου για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, η μείωση των δημόσιων δαπανών για παιδεία, υγεία, πρόνοια, η μείωση των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων, που ήδη επιδρά και στον ιδιωτικό τομέα, οι υποχρεωτικές αργίες και μειώσεις ωραρίου με τις αντίστοιχες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η φορολόγηση ακόμα και της αποζημίωσης για απόλυση υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής των χαμηλότερων εισοδηματικά ομάδων. Ταυτόχρονα διογκώνεται η ανεργία και εξαπλώνεται η φτώχεια.
Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι ακόμα πλουσιότεροι με τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των Α.Ε. στο 20%, την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις, τις επιδοτήσεις, τις κάθε είδους φοροαπαλλαγές. Τελικά, την κρίση πληρώνουν πάλι οι πιο αδικημένοι.
Η προσπάθεια να πειστούμε από τα ΜΜΕ ότι τα μέτρα είναι αναγκαία και ότι χρειάζεται εθνική συναίνεση μας βρίσκει αντίθετους. Στο όνομα της κρίσης θέλουν να χάσει η εργατική τάξη και τα τελευταία ψήγματα δικαιωμάτων και συλλογικής δύναμης, να αναιρέσουν όσες κατακτήσεις έχουν μείνει για τους εργαζομένους και να επιβάλουν συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ιστορικές εξελίξεις.

Εμείς, σαν εκπρόσωποι του λαού του Βύρωνα, συνοικία με αγωνιστικές παραδόσεις και σημερινούς εργαζόμενους χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, ξέρουμε ότι αυτές οι τομές θα πλήξουν βαριά τους κατοίκους της. Για αυτό
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Η ελπίδα βρίσκεται στη μαζική και ενωμένη πάλη για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν από τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι – για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, για να ανατραπεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας.
o ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ
o ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ.
o ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ, ΜΕ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.
o ΠΛΗΡΗΣ, ΔΩΡΕΑΝ, ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.
o ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ.
o ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.
o ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΜΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΠΕΡΑΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.
o ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ.
o ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.
o ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ
o ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΠΡΟΝΟΙΑ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΟΧΙ ΣΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
o ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.
o ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
o ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ
o ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ.
o ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ 28 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ.